Symptomer på forkjølelse?

Tett nese, hoste og sår hals. Årets verste smittesesong er i gang og immunsystemet ditt blir virkelig satt på prøve. Kanskje drar barna med seg smitte hjem fra skole og barnehage. Hva kan du gjøre hvis du kjenner forkjølelsessymptomer?

Et sunt og variert kosthold, kombinert med moderat fysisk aktivitet, er faktorer som påvirker immunsystemet ditt. Men i en travel hverdag er det av og til vanskelig å spise sunt og variert. Derfor kan det være smart å ta kosttilskudd for å dekke kroppens behov for vitaminer og mineraler som er nødvendige for at immunsystemet skal fungere normalt. I tillegg er det viktig å sove godt og unngå stress. Husk dessuten å vaske hendene ofte.

Derfor er vitamin D, C og mineralet selen viktige

Vitamin D, vitamin C og mineralet selen er en uvurderlig kombinasjon som immunsystemet ditt har god nytte av.

D-vitamin bidrar til å opprettholde normal funksjon av immunsystemet og er nødvendig for at kroppen skal kunne respondere og tilintetgjøre fremmede inntrengere. En av de viktigste kildene våre til D-vitamin er sollys. Når vi får sol kan kroppen produsere D-vitamin selv, og lagre overskuddet. I Norden er vi ikke så heldige at vi har sol hele året. Derfor anbefaler norske myndigheter at vi tar tilskudd dersom vi ikke er nok ute i solen.

C-vitamin bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Cellene i immunsystemet vårt bruker C-vitaminet som antioksidant og behovet for C-vitamin øker i perioder hvor immunsystemet jobber hardt. Ettersom kroppen ikke lagrer C-vitaminet, eller produserer det selv, trenger kroppen jevnlig tilførsel.

MaxiResist inneholder disse viktige vitaminene og kan hjelpe med å holde deg frisk!

Reklamer