Hva er forskjellen på vannløselige og fettløselige vitaminer?

Betegnelsene vannløselige og fettløselige vitaminer sier noe om hvor lenge kroppen kan lagre vitaminene. Fettløselige vitaminer binder seg til fett, og opptas i blodet via tarmen. De blir lagret i leveren, og kroppen får således et reservelager hvis det skulle oppstå vitaminmangel.

Vitamin A, vitamin D, vitamin E og vitamin K er eksempler på fettløselige vitaminer. Vitamin C og vitamin B er vannløselige vitaminer som skilles ut av kroppen gjennom urinen. Disse vitaminene lagres altså dårligere og må tilføres jevnlig gjennom et sunt og variert kosthold.

Les mer om vitaminer på vitaminguiden til Norvital.

Stort utvalg av kosttilskudd

Norvital selger kosttilskudd direkte til forbruker. Vi har et stort utvalg kosttilskudd som f.eks SmartOmega, Krill, Blueberry, Q10, Acai, K2. Vi har også produkter for muskler og ledd (MaxiFlex) og hukommelse og konsentrasjon (SuperMemo), samt CFK Forte, et tilskudd som øker forbrenningen.

For menn har vi skreddersydde produkter som TestoMax og Prosta Redux. TestoMax inneholder ingredienser som bidrar til å opprettholde et normalt testosteronnivå, samt øke muskelmassen og energinivået. Prosta Redux er skreddersydd for menn som allerede har problemer knyttet til hyppig vannlating om natten, eller ønsker å forebygge det.

Les mer om vårt utvalg av kosttilskudd på våre hjemmesider.

Reklamer