Hva er Krill, og hvordan foregår fangsten?

Krill er den største marine biomassen som eksisterer, og bestanden er beregnet til mellom 100-800 millioner tonn*. Fangsten foregår i Antarktis.

Regulering av krillbestanden

Motstandere av krillfiske har ment at fisket kan påvirke bestanden slik at grunnlaget for næring fjernes fra andre dyr som lever i samme område. Takket være reguleringer, sikrer man at bestanddelen ikke trues. Fangst av krill er regulert av den internasjonale kommisjonen CCAMLR (Convention for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources). CCAMLR har satt grensen på uttak av krill til 5 000 000 tonn per år. Kun 100-110 000 tonn har blitt fisket i gjennomsnitt per år siden 2000.

Krill inneholder Omega 3

Krill inneholder viktige omega 3-fettsyrer, og gjør den svært interessant til utvinning av for eksempel kosttilskudd. Norvital Krill er utviklet basert på krill-olje. Les mer om hva krill er og hvordan den fanges her.

Norvital er opptatt av kvalitet i alle ledd, og vil derfor gjerne vise hvor krillen er fanget. Kjøper du kosttilskuddet Norvital Krill, kan du spore hvor krillen kommer fra. Skriv inn koden på Krillboksen, og Spor din Krill her.Antarktis_310x230

Reklamer